Najnowsza prezentacja sosów i nadzień karmelowych Metarom
Nadzienia i sosy karmelowe powstają w wyniku kontrolowanego ogrzewania wody oraz cukru w obecności dodatków mlecznych oraz surowców roślinnych. Początkowy etap wytwarzania karmelu polega na mieszaniu wszystkich składników, następnie ich kontrolowanym gotowaniu w temperaturze od 90º C do 130º C. W tym czasie wytwarzane są aromaty, które nadają produktowi charakterystycznego karmelowego smaku.
Receptury oferowanych przez nas karmeli tworzone są na podstawie bieżących i przyszłych zagadnień opartych na:
W najnowszej prezentacji poznacie całą gamę karmeli od tradycyjnych po naprawdę zaskakujące smaki ! Określenie odpowiedniej tekstury karmelu jest bardzo ważnym zagadnieniem.
W najnowszej prezentacji dowiecie się na co zwrócić uwagę przy wyborze karmelu do wypieków, czekolad, lodów oraz produktów mlecznych. Czym charakteryzują się poszczególne karmele i jak je stosować. Dzięki dokładnym opisom i szeregowi próbek będziecie mogli dobrać karmel do swoich aktualnych potrzeb.