Trendy w branży piekarniczo-cukierniczej. Nowość!-aromaty
Rok 2018 w stosunku do lat poprzednich obfitował w nowe trendy. Zauważalny jest zdecydowany wzrost na rynku produktów naturalnych, organicznych z tzw. "czystą etykietą". Dużą uwagę zwraca się na opakowania, dąży się do tego żeby były przyjazne środowisku.
Inspiracje na nowe produkty w branży piekarniczo-ciastkarskiej wynikają z aktualnych potrzeb konsumentów, którzy poszukują produktów o ciekawych aromatach, teksturze, z dobrym składem o obniżonej zawartości cukru czy bezglutenowych.
Dużą popularnością cieszą się produkty z dodatkiem aromatów orzechowych, owocowych w tym truskawkowe, cytrynowe, pomarańczowe. Klienci sięgają również po ciasteczka kawowe i ciasta z dodatkiem karmelu.
W naszej najnowszej prezentacji poznacie receptury na ciastka i babeczki z dodatkiem ciekawych aromatów. Dowiecie się jakie smaki dominują w poszczególnych grupach wiekowych wśród konsumentów, jakie są ich oczekiwania.
Najnowsza prezentacja sosów i nadzień karmelowych Metarom
czytaj więcej…Już od dzisiaj dostępny bake stable caramel
czytaj więcej…